top of page

UPPLEV DISCGOLF I VÄRLDSKLASS

(Click HERE for information in English.)

Den 24-29 juli kommer bli en vecka att minnas i Mariehamn. Inte bara för att det är mitt under sprudlande högsäsong på Åland, eller för att Rockoff Festival tar över centrum. Inte heller för att mängder av turister tar sig till öarna för att njuta av vädret, havet, maten eller de oräkneliga discgolfbanorna.

Den 24 juli inleds discgolfveckan med att Euro Tours Masterklasser kastar ut på nyklippta fairways på Vesterkalmare DGP, som därefter överlappar med amatörtävling på vackra Soltuna DiscGolfPark.

Den 27-29 juli har du  möjlighet att njuta av discgolf i världsklass – då startar nämligen Openklasserna på Vesterkalmare DiscGolfPark. I startfälten finns såväl världsstjärnor som delar av den europeiska eliten.

Nedan kan du läsa praktisk information inför besöket, och vi ska göra allt vi kan för att ge både spelare och publik en härlig upplevelse!

VIP-pass

Det är gratis att besöka och följa tävlingen på Åland Open. Men det finns även möjlighet att köpa VIP-pass som bland annat ger dig tillgång till att följa lead card från särskilt utvalda positioner längs banan och 15 % rabatt på Åland Open-produkter.

HÄR kan du välja mellan olika alternativ och skaffa det digitala VIP-passet.

9A0D6250-7A70-4206-8190-A79C59E333B8 (1).JPG

Schema

Torsdagen den 27 juli är första tävlingsrundan för FPO och MPO, där finalrundan spelas lördagen den 29 juli.

 

I FPO, med några av europas bästa damspelare, kommer den sista gruppen gå ut vid 10-tiden på förmiddagarna.

När det gäller MPO, med flera världsstjärnor, kommer den sista gruppen gå ut vid 17-tiden. 

Precisa teetimes och spelare kommer publiceras närmare tävlingen.

Utöver själva tävlingen finns det en hel del annat att uppleva. På onsdagen 26/7 är planen att publiken ska få följa toppspelaren Eagle McMahon (och kanske någon mer) på ett träningsvarv. Mer information kommer senare

 

Senare samma dag (ca klockan 18.00-20.00) håller legendaren Scott Stokely ett instruktionspass på träningsplanen vid Backeberg. Anmäl intresse i här, på Facebook.

För att se ett mer utförligt schema kan ni klicka HÄR. Även det kan bli föremål för ändringar, så håll utkik.

Vett & etikett

Viktigt att veta är att det råder fullständigt rökförbud på hela området vid Vesterkalmare. Nedan följer fler förhållningsregler som är bra att veta om du vill komma och titta på Åland Open.

  • Säkerheten går först. Var uppmärksam när du följer spelarnas kast från sidan av fairway – även den bäste kan göra misstag. Var fokuserad på vad som händer och försiktig med hur och när du förflyttar dig runt banan.
     

  • Visa hänsyn. Rör dig inte på fairways om det inte är en organiserad publikyta under översyn av en publikvärd. Var uppmärksam på avspärrningar och funktionärers anvisningar. Stör inte spelarna under pågående spel – stå stilla och håll dig undvik att röra dig i spelarnas synfält när de exempelvis ska putta. Var tyst när spelarna ska kasta, och stäng av ljudet på telefonen.
     

  • Respektera banan och omgivningen. Parkera på angivna platser, rör dig inte på tomter eller privata områden utanför tävlingsarenan. Respektera den fysiska miljön på banan och i naturen som omger den, ta med skräp till papperskorg.   
     

  • Ha tålamod. Stör inte spelarna under rundorna, de flesta vill och behöver fokusera på det som pågår just då. Vänta med att själv ta kontakt eller be om autografer tills efter rundorna är avslutade. 

Och sist men inte minst: Välkommen till Vesterkalmare och Åland Open!

IMG-9729.jpg
bottom of page